Presentator

Wie is...Nasrdin Dchar?

Nasrdin Dchar is een Nederlands acteur geboren te Steenbergen (5 november 1978). Hij volgde de HAVO aan het Mollerlyceum in Bergen op Zoom (1991-1996) en ging bedrijfseconomie studeren aan de HES in Rotterdam (1997-2004). Hij werd afgewezen bij de toneelschool HKU, maar ontwikkelde zich via het amateurtoneel.

Hij is bekend van televisieseries als: Shouf Shouf, Deadline, De Troon en de Vloer op. Daarnaast heeft hij in verschillende films gespeeld waaronder: Rabat, Lotus, Süskind, De groeten van Mike! Naast zijn televisie- en filmwerk staat Nasrdin veel op het toneel  bij onder andere Theatergroep Made in da Shade (tegenwoordig productiehuis MC), Het Waterhuis, Het Toneel Speelt, en hij is een vaste gastacteur bij het Ro Theater.

Nasrdin Dchar is de winnaar van het Gouden Kalf voor beste acteur in 2011. Hij is de eerste Nederlands-Marokkaanse acteur die een Gouden Kalf won. In een emotionele uitreikingsspeech refereerde hij hieraan: "Ik ben Nederlander, ik ben trots op mijn Marokkaanse bloed, ik ben een moslim, en ik heb een 'fokking' Gouden Kalf in mijn hand."

Nasrdin is ook nog wisselend actief als schrijver, regisseur, presentator en is initiatiefnemer van de stichting IEDER1, die de positieve kanten van de diversiteit in Nederland wil benadrukken en de polarisatie bestrijden.